— Rólunk —

A szegedi egyházi közösségek 2015. szeptember 25. és 27. között egy nagyszabású és egyedülálló, három napos találkozást szerveznek a Várossal. Mindez egy fesztivál formájában valósul meg, ahol koncerteken, előadásokon, kiállításokon, fórumbeszélgetéseken, színdarabokon, sporteseményeken és sok más eseményen keresztül kinyílik egy olyan tér, ahol számtalan, egy élhetőbb Szegedért dolgozó intézmény illetve kezdeményezés mutatkozik majd meg.

A három napos rendezvény fő gerincét azok a programok adják, amelyeket részint maguk az egyházi közösségek és szervezetek, részint pedig az általuk meghívott vendégek vezetnek le. E programok mögött önkéntesek százainak munkája van ott. Legyen bár szó egy beszélgetésről, egy műhelymunkáról, vagy akár egy sporteseményről a cél ugyanaz: kezdeményezni, megvalósítani és ennek segítségével értékeket felmutatni.

A Tágas Tér Fesztivál másik pillérjét a péntek, valamint szombat esti programok jelentik. Ezek igazi fesztiváli események lesznek, olyan nagyszínpadi produkciók, amelyek méltán számíthatnak sok ezer szegedi és nem szegedi figyelmére. E produkciók és előadások üzenete szervesen csatlakozik az egész Fesztivál mondanivalójához: a tágas téren mindenkinek jut elég hely.

A programok ingyenesek, azaz jellegüktől és befogadó méretüktől függően bárki szabadon becsatlakozhat. Lesznek kifejezetten családoknak, illetve gyerekeknek szóló programok; számítunk a kultúra és tudomány iránt érdeklődőkre; megismerhetjük a legkülönfélébb társadalmi és jótékonysági kezdeményezéseket, de azok is otthon fogják magukat érezni, akik egyszerűen csak lazítani szeretnének.

Cím: 6724 Szeged, Hétvezér utca 5.

E-mail: tagasterfesztival@gmail.com

Írjon nekünk!© Tágas Tér Fesztivál 2017