— Programok, helyszínek —

Vértó

Szeptember 8. Péntek Szeptember 9. Szombat Szeptember 10. Vasárnap
08:00-12:00
Jótékonysági Futás

A Szegedi Újszülött és Életmentő Szolgálat Alapítvány munkájához kapcsolódóan a Tágas Tér Fesztivál keretein belül rendezzük meg az 5. Fuss az életekért! jótékonysági futóversenyt.

A programpont célja, felhívni a lakosság figyelmét az alapítvány életmentő munkájára, illetve a befolyt adomány hozzásegíti az életmentő szolgálatot egy Astrup készülék és a hozzá tartozó tesztek megvásárlásához. A készülék egy csepp vérből képes pontos tájékoztatást adni a beteg állapotáról, aki így a legmegfelelőbb ellátást kaphatja a mentés során.

Távok:
Családi táv: 1 km
Hosszú táv: 5 km

Program: 

8:00-tól Regisztráció
9:15 Bemelegítés Szombathelyi Nórával (Fit World Fitnesz edzője)
9:30 Családi táv rajt
9:45 Bemelegítés Szombathelyi Nórával (Fit World Fitnesz edzője)
10:00 Hosszú táv rajt
11:30 Tombola
11:45 Eredményhirdetés

Nevezési díj: 1000 ft.

A nevezési díj 100%-ban a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját támogatja.
A helyszínen lesz lehetőség támogatói jegyek vásárlására is.

A rendezvény ideje alatt a koraszülött rohamkocsi megtekintése mellett lehetőség lesz a Tágas Tér Fesztivál ingyenes programjain is részt venni. 

 

09:00-18:00
Szer falu

Ősi település-szerkezeti forma, amely a világ egyetemes működési rendjét kívánta leképezni, megvalósítani az emberi élet viszonyaiban, és így a települések kialakításában is.

Ehhez a települési formához tartozó gazdag hagyományú életmódból szeretnénk néhány mozzanatot bemutatni:

- ősi mesterségek;

- hagyományőrző íjászat;

- háziállatokkal való kapcsolat;

- környező falvak jellegzetességei;

 

- vendégszeretet – bográcsozás;

09:00-18:00
Szakmák utcája

A Szakképzési Centrum iskoláinak és diákjainak bemutatkozása.


09:00-18:00
Csónakázás a tavon
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
09:00-18:00
Székely-sor

Helyi vállakozók és cégek várják a látogatókat interaktív feladatokkal és gyerekprogramokkal.

13:00-16:00
Élő történelem óra

- Vívás és viseletbemutató, vívásoktatás

- Íjászkodás és íjászbemutató

- Látvány-kovácsműhely

14:00-16:00
A Szakképzési Centrum diákjainak színpadi produkciói
Ennek a programnak nincs részletes leírása.

Dugonics tér

Szeptember 8. Péntek Szeptember 9. Szombat Szeptember 10. Vasárnap
16:00-16:30
Ünnepélyes megnyitó
10:00-11:00
Ringató
10:00-11:00
Szabadtéri mise
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
Ennek a programnak nincs részletes leírása.

Helyszín: a Katolikus ház udvara

16:30-17:00
Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és Zenekar (SZÖG)
12:30-13:00
Clarisseum Református Óvoda előadása
11:00-12:00
Aranygyapjú Színtársulat

2010-ben alakult különböző keresztyén felekezetű fiatal felnőttekből, egyetemistákból. A kórushoz tartozik egy kisebb beat zenekar, amely időnként klasszikus hangszereken játszó művészekkel bővül. Repertoárunk elsősorban keresztyén énekek, azok feldolgozásai, Észak-Amerikából származó gospel dalok. A kórusnak a Szegedi Baptista Gyülekezet ad otthont.  Szeged városi és egyházi rendezvényein egyaránt fellépnek. Magyarországon több városban, a Kárpát-medence néhány nagyobb városában léptek fel különböző templomokban, koncerttermekben. Prágában az Adventi Kórusfesztiválon, valamint Észak Olaszországban, Meránóban Húsvéti Konferencián vettek részt. Elkötelezett támogatói a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak, melynek munkáját az évről évre megrendezett Adventi Jótékonysági hangversenyeiken befolyt összeggel támogatják.

A kórus alapító karnagya és művészeti vezetője Baloghné Kovács Magdolna.

Óvodásaink előadásában dicsőítő énekek hangzanak fel, a sátorban pedig kézműves foglalkozás lesz, mely során a látogatók megismerkedhetnek óvodánk pedagógusaival.

A  szegedi csapat régóta érlelt terve, eddigi eredményei összefoglalásával valósul meg az „Ének Szent György vitézről” című zenés bábelőadásban. A bábos és az őt kísérő zenészek ötvözik a vásári bábelőadások harsány előadásmódját és a kobzos énekmondóknak a kora középkori keletet idéző zenei hangulatfestését egy olyan képi megjelenítéssel, amivel a hajdani vásári komédiások és képmutogatók járták az országokat.
Szent György mondája az egyik legkedvesebb témája mind a vallásos hősi költészetnek, mind az ikonoknak. Együtt jelenik meg benne a legendás népi hős és a szent figurája. A SzentGyörgy-kultusz sok elemében máig él, számos ország és nép hagyományában meghatározó jelentőségű, alakjának megidézésével az emberi élet örök kérdései merülnek fel.

A dalok szövegéhez Temesvári Pelbárt XVI. századi költeményét dolgoztuk fel.

Az előadás a 2012-es bemutató óta járja az országot, szabadtéri fesztiválokon, falunapokon, búcsúkon, szüreti ünnepségeken szerepelt nagy sikerrel.

 

17:00-18:00
Látni, érezni... Fabulya Andrea, Barkos Bea és a Gyalogfény közreműködésével
13:00-14:00
Karolina iskola előadása
15:30-16:30
Szabad-On koncert

Zenés versműsor a  GYALOGFÉNY és FABULYA ANDREA előadásában,
a helyszínen festmény születik BARKOS BEA ecsetével.
A GYALOGFÉNY tagjai: JENEI KORNÉL, LÁZÁR ZOLTÁN, PÁLI TIBOR

Ebben az összművészeti produkcióban magyar költők verseit zenei aláfestések, ősi és modern hangzások, rezdülések kíséretében hallgathatja  a mindenre elszánt, kíváncsi közönség, miközben részese lehet egy a helyszínen megszülető festmény létrejöttének is.

 

Karolina - Több, mint iskola

A Karolina leánykar és az ifjúsági vegyes kar műsora és a Karolina Művészeti iskola fuvola, furulya, rézfúvós, gitár kamaracsoportjainak műsora.

Isten dicsérete modern keresztény dalok megszólaltatásával. Fontos a szöveg, fontos a dallam, fontos a zene, fontos az ének, de a legfontosabb maga az Öröm, mely Istentől kapott ajándék! Élünk azzal, amit Tőle kaptunk, azért, hogy Ő Neked is ajándék lehessen. Csak Szabad-On!

18:30-19:30
Akusztikus merénylet koncert
14:00-15:00
Szent András Evangelizációs Iskola előadása
17:00-18:00
Mentés másként trió

A bajai Akusztikus merénylet zenekar 2012 nyarán alakult, akkor még 4 fővel. A mára 7 tagúra bővült csapat repertoárját főként külföldi és hazai dalok feldolgozásai, illetve saját dalok alkotják, egyedi hangszerelésben.

Gelányi András - gitár
Szabó Ágnes - zongora, fuvola
Kertész Ágnes - hegedű
Szőts János - ének, basszusgitár
Kovács Norbert - ének
Ferencz Judit - ének, fuvola
Barócs Eszter - cajon

Ennek a programnak nincs részletes leírása.

Népzenei Kamaraműhely

20:00-22:00
Cimbaliband koncert
15:00-16:30
Liget Színtársulat színdarabja
18:30-20:00
Keresztkérdés koncert

Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában”a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom ChuckBerry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!

 

John-Michael Tebelak - Stephen Schwartz
GODSPELL

A Godspell egy igazi Broadway-klasszikus. Fiatalok istenkereső játéka. Irodalmi alapja Máté és Lukács evangéliuma, zenei ihletője pedig – ahogy a cím is utal rá – az afroamerikai egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat.

Jézus: Olasz Csaba
Júdás: Sipos Márk

További szerepekben:

Béni Dóra
Bohus Gábor
Kiss Gergő
Kispéter Anett 
Jászfalusi Péter
Joó Magdi
Lantos Csaba
Noé Rebeka
Noé Veronika
Nyúzó Eszter
vitéz dr. Ótott Ferenc
Szucsán Bettina
Szunyog Detti
Szunyogné Icu
Szunyog István
Tóth Judit
Zsibók Márk

Koreográfia: Nyúzó Eszter, Tóth Judit, Olasz Csaba
Rendezte: Kaj Ádám

A gengszterrapperek felköthetik a gatyát, mert új menőség van a piacon: a Keresztkérdés egyházi hiphopzenekar nem térít és nem dobálózik Biblia-idézetekkel, helyette pörgős, slágergyanús szerzeményben értekezik a világról. 100% igaz hiphop, 0% káromkodás!


17:00-19:00
Korinda Táncház

A Korinda Zenekar a magyar táncházmozgalom egyik legfiatalabb rendszeresen koncertező csapata, akik egyúttal már több mint tíz éves zenei múltra tekintenek vissza. Az eredeti felvételekről és az adatközlőktől megtanult muzsikát a maga egyszerűségében szeretik játszani, ugyanakkor állandóan keresik a saját értelmezések és az egyedi előadásmódok lehetőségét is. Fő csapásirányuk, a moldvai csángó népzene mellett gyimesi, barcasági valamint székely és román területek zenéjével is foglalkoznak.Gyakran járnak gyűjteni Moldvába és Erdélybe, fontosnak tartják a személyes kapcsolatot az öreg zenész mestereikkel. A "Csángók és a keleti székelység népzenéje" című legújabb műsorukat 2017-ben Magyarország mellett Kárpátalján, Vajdaságban, az Amerikai Egyesült Államokban és Moszkvában is bemutatják, ahol élőben ritkán hallható népzenei felvételek is megelevenednek a hangszereiken.

Bacsa Orsolya - ének
Bozóki Tamás - furulya, hegedű
Jávorszky Zoltán - furulya, gardon
Túri Luca - hegedű
Csenki Zalán - koboz, kontra
Virág Tibor - dob, doromb
19:00-20:30
Zenével a rákos betegekért

Divatbemutató és tűzzsonglőrködés

21:00-22:00
Fool Moon koncert

2017-BEN HIVATALOSAN A VILÁG LEGJOBB 5 TAGÚ ACAPPELLA EGYÜTTESE

168 énekegyüttes közül a 2017-es nemzetközi Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Versenyen a Fool Moon lett A GYŐZTES!

A Fool Moon hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi sikertörténetet tudhat maga mögött, és az elismerések sora közel sem ért véget: ismét egy olyan nemzetközi versenyen szerezték meg kategóriájukban az első helyezést, melyre Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Svédországból, Szingapúrból és Grúziából is érkeztek vokalisták.

Pályafutásuk során 10 nagylemezt készítettek, 6 nemzetközi és magyar díjat nyertek, számos jelölést tudhatnak magukénak.

A Fool Moonnak köszönhetően az acappella — azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene — soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót.

Ők az első acappella formáció, mely az Eurovíziós dalválogatóban, A Dal-ban szerepelt. A csapat a második helyezésig menetelt saját, IT CAN’T BE OVER című dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a műfajt.

 

Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több énekegyüttes megalakulásának mozgatórugója is. A vokális zene népszerűsítése céljából 2005-ben életre hívták Szegeden a műfaj első és egyetlen magyarországi ünnepét, a “Fool Moon” Nemzetközi A Cappella Fesztivált, mely évről évre egyre nagyobb sikereket arat.

Háromszög (evangélikus templom és környéke)

Szeptember 8. Péntek Szeptember 9. Szombat Szeptember 10. Vasárnap
09:30-10:30
Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és Zenekar (SZÖG)
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
11:00-12:00
WindSingers acapella együttes koncertje

A WindSingers acappella együttes 2011-es alakulása óta több tucat koncert és fesztivál rendszeres vendége mind a hazai, mind a külföldi színpadokon. A csapat sokszínű jazz és pop repertoárja egyedi hangzású saját szerzeményeket és feldolgozásokat tartalmaz, tele humorral, jókedvvel és meglepetésekkel.

A magyar acappella meghatározó alakjaként, a WindSingers a hazai kultúresemények mellett  megjárta már Belgrádot, Pozsonyt, Bukarestet és Erdélyt, illetve megmutatta magát a grazi Vokal Total nemzetközi acappella versenyen, ahol pop és jazz kategóriában is ezüst diplomát szerzett.

Az együttes 2014 őszén nyert a Cseh Tamás Program pályázatán, így készült el első, saját számokból álló lemeze és első videoklipje.

 

Az előadásról:

Egy utazás, mely kontinenseken, kultúrákon és stílusokon ível át. Egy lüktetés, mely meghódította a világot. Egy harmónia, mely mégis disszonanciával teli. Egy találkozás, mely összeköti az afrikai törzsi embert az európaival, a New Orleans-i fekete negyedet New York elitjével. Egy koncert, mely nem több, mint emberi hangok összessége. Mind közül egy közös: a JAZZ Ez úton szeretnénk bemutatni a WindSingers acappella együttes legújabb produkcióját, a Jazz Evolution-t, melyben az együttes bemutatja a jazz fejlődésének legfőbb állomásait és alakjait.

12:30-13:30
Vadvíz zenekar

A Vadvíz együttes a szegedi evangélikus ifi tagjaiból a családi istentiszteletek kíséretére és alkalmi fellépésekre alakult zene- és énekkar. Immár több, mint 10 éve létezik, de összetétele - elsősorban a kérdéses korosztály életének gyors és sűrű változásai miatt - szinte folyamatosan módosul. Mindent játszanak, ami megtetszik nekik, és nem (nagyon) haladja meg képességeiket. Korábban felléptek reneszánsz és korabarokk vokális művekkel is de a jelenleg repertoárjuk jellemzően két típusra osztható:egyénien hangszerelt evangélikus ifjúsági énekek és a kortárs (nem túl) könnyűzene innen-onnan felcsipegetett darabjai.

14:00-17:00
Városi tájfutás

LÁtogasd végig játékosan a Fesztivál és a város főbb pontjait. 10 állomás, 10 feladvány. gyere és tedd próbára városimeretedet, tudásodat és ügyességedet!

Indulás a Háromszögtől.

További tudnivalók a helyszínen.

14:00-15:00
Képmás zenekar

A Képmás Zenekar megalakulása óta meghatározó szereplője az gyermek és ifjúsági programoknak, fesztiváloknak.

Az együttes két alapítója és vezetője, Bolega László és Kardos György zenei munkássága és együttműködése a Képmás megalapítását megelőző időkre nyúlik vissza. A Képmás megalakulásakor Halhóber Gábor csatlakozásával vált teljessé a zenekar felállása az állandó tagokat illetően, és a csapat arculata.

A trió képzett vendégművészek közreműködésével állítja színpadra koncertjeit, melyeken a Képmás saját szerzeményei mellett Zorán átdolgozott dalai szólalnak meg másképp.

15:00-16:00
Agorafóbiás egyház - kerekasztal beszélgetés
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
16:30-17:30
Közel zenekar

Egy kis jazz, egy kis rock, egy kis Pekka és rengeteg vidámsággal, közös énekléssel várunk titeket. Ki-ki a saját zenei stílusát hozva az együttesbe, alakult ki zenénk különleges hangzásvilága, melyet az elektromos és akusztikus gitárok, valamint a fúvós hangszerek harmonikus játéka határoz meg. Elsősorban keresztény ifjúsági énekeket dolgozunk fel modern, könnyedén énekelhető stílusban.

 

Közel a zenéhez, Közel Hozzád, Közel Istenhez!

18:00-19:00
Ómagyar zenés imaóra
Ennek a programnak nincs részletes leírása.

IH Rendezvényközpont

Szeptember 8. Péntek Szeptember 9. Szombat Szeptember 10. Vasárnap
17:00-17:45
Baptista Ifjúság zenekara
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
18:00-18:45
K.Ö.D. zenekar
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
19:00-19:45
Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet zenekara
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
20:00-22:00
Pintér Béla koncert
Ennek a programnak nincs részletes leírása.

Mórahalom

Szeptember 8. Péntek Szeptember 9. Szombat Szeptember 10. Vasárnap
10:00-11:00
Tanévnyitó szentmise
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
11:00-15:00
Ingyenes Tuk-Tuk vonatozás
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
11:30-16:30
Műhelybemutatók

Rétesműhely

Kosárfonás

Kovácsmesterség kipróbálása

Gyógynövénybemutató

11:30-16:30
Lélekpatika

Személyiségformáló beszélgetések

11:30-16:30
Lelkifröccs

Karitasz lelkisegélyszolgálat bemutatkozása egy pohár üdítő mellett

11:30-16:30
Játszóház

Szent László királyhoz kapcsolódó játékok, akadályverseny, társasjáték, lovaggá ütés.

12:00-16:00
Mini Hungary park ingyenes látogatása
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
17:00-19:00
Credo koncert
Ennek a programnak nincs részletes leírása.
Tetejére

Cím: 6724 Szeged, Hétvezér utca 5.

E-mail: tagasterfesztival@gmail.com

Írjon nekünk!© Tágas Tér Fesztivál 2015